גילוי מרצון 2021 – על נוהל גילוי מרצון, ההליך הרגיל, המקוצר והאנונימי

מאת: Omer Eliaz 26/05/2021

רשות המסים מאפשרת לנישומים השונים לדווח על הונם השחור במסגרת נוהל גילוי מרצון, וכך הנישום נמנע מהליך פלילי חמור על […]

קרא עוד >

עורך דין מיסוי – כך כדאי להתנהל בביקורות מס ובחקירות מס

מאת: Omer Eliaz 26/05/2021

בעלי עסקים, יזמים ואמנים מוכרים, כל אלו ועוד מוזמנים לביקורות מס ולחקירות מס, וללא ייצוג הולם ומקצועי של עורך דין […]

קרא עוד >
  • משרד עו"ד מומחה מס

נחקרת, או זומנת לחקירה בחשד לביצוע עבירות מס או עבירות כלכליות אחרות?

מאת: Omer Eliaz 18/11/2020

מתי כדאי להיעזר בעו"ד המתמחה בעבירות מס ובעבירות כלכליות? סוגי העבירות הכלכליות ועבירות המס מרבית העבירות הכלכליות מצויות בחוק העונשין […]

קרא עוד >

לתשומת לבכם! פורסמו תקנות מס הכנסה (יישום תקן אחיד לדיווח ולבדיקת נאותות של מידע על חשבונות פיננסיים) התשע"ט-2019

מאת: מערכת האתר 13/02/2019

לתשומת לבכם! האם ברשותכם חשבונות בנק זרים? האם אתם מקבלים הכנסות מחו״ל לחשבונות הבנק הישראלים? במידה וכן – קראו בעיון את העדכון הבא.

קרא עוד >
  • משרד עו"ד מומחה מס

ביקורות ניכויים של המוסד לביטוח לאומי והחשיבות שבייצוג בהשגה

מאת: מערכת האתר 17/12/2018

ביקורות הניכויים הנערכות על ידי המוסד לביטוח לאומי הינן הליכים סבוכים ומורכבים אשר מתבצעים אצל מעסיקים מכל הסוגים בכל רחבי הארץ – אך מעטים המעסיקים אשר מבינים, מכירים וערוכים לביקורות אלו ולהשלכותיהן. מאמר זה יסקור בקצרה מהי ביקורת ניכויים, כיצד היא מתבצעת, כיצד על המעסיק להיערך ומדוע חשוב להצטייד בבעל מקצוע לצורך ייצוג במהלך הליכי השגה.

קרא עוד >

המהפך הכלכלי במכבי חיפה – קיזוז, מיסוי – ובעיקר שינוי

מאת: עו"ד איתי ברכה 20/06/2018

בגין העובדה שרובן המוחלט של קבוצות הכדורגל החברות בליגות הבכירות בישראל נהנות מכספים ציבוריים במסגרת תמיכות עירוניות, או כספים שמתקבלים ממועצת הימורים, חייבה ההתאחדות לכדורגל את הקבוצות להיות מנוהלות על ידי עמותה רשומה (ע"ר) או על ידי חברה שהיא ללא מטרות רווח (מלכ"ר). יעקב שחר, הבעלים של מכבי חיפה, מבכירי המועדונים בליגת העל, הודיע על כוונתו לוותר על הכספים הציבוריים על מנת להפוך את המועדון לכזה המנוהל בידי חברה בע"מ עם כוונות רווח.

קרא עוד >

על תקופת ההתיישנות בעבירות מס ועל פרק הזמן שבו ניתן לפתוח בהליכים

מאת: עו"ד איתי ברכה 19/04/2018

תקופת התיישנות היא פרק הזמן ממועד ביצוע העבירה, אשר במסגרתו ניתן להעמיד אדם לדין, ועד למועד הגשת כתב האישום כנגדו ותחילת ההליך הפלילי. במקרים בהם הוגשה תלונה למשטרה, בחלוף תקופת ההתיישנות, לא יידונו בפני בית המשפט, ולא יוגש כתב אישום, על אף שייתכן כי מדובר בתלונת אמת שניתן להוכיחה. מהי תקופת ההתיישנות לעניין עבירות מס? האם קיימת התיישנות גם בנוגע להשבת כספי העבירה? כיצד מצליחות 'לעקוף' רשויות האכיפה את החוק פעמים רבות? וכיצד יש לפעול במסגרת הטיפול בעבירות מס?

קרא עוד >

עליית ערך: על ההחמרה בחובת הדיווח על מסחר בניירות ערך ומשמעותה

מאת: עו"ד איתי ברכה 19/04/2018

בישראל לא חלה חובה כללית להגשת דו"ח שנתי לרשות המסים, אלא שהמס משולם באמצעות המעסיק או הברוקר באמצעותו הם סוחרים בניירות ערך. זאת, כאשר נקבעו כללים מפורטים העוסקים בחובת הגשת דיווחים לרשויות המס. בשנים האחרונות, הורחבה חובת הגשת דו"חות שנתיים בשל פעילות בניירות ערך, מכאן שגם חשיבות הכרת חובה זו בקרב המשקיעים בשוק ההון.

קרא עוד >

תם עידן השימוש במזומן? – על הצעת החוק

מאת: מערכת האתר 16/03/2018

הצעת החוק לצמצום השימוש במזומן, אושרה אמש, בקריאה שניה ושלישית, על ידי מליאת הכנסת. הצעת החוק, שהוגשה על ידי שר האוצר, משה כחלון, נועדה לסייע במאבק בהון השחור, בפשיעה הכלכלית ובהלבנת הון. החוק מהווה הלכה למעשה, יישום של המלצות הוועדה הבין-משרדית לבחינת צמצום השימוש במזומן במשק הישראלי ברשות מנכ"ל משרד רוה"מ לשעבר, הראל לוקר, כאשר קידום החקיקה בוצע בשיתוף של רשות המסים, משרד האוצר, משרד המשפטים, הרשות לאיסור הלבנת הון, בנק ישראל, רשות ההגבלים העסקיים ומשרד ראש הממשלה.

קרא עוד >

בשורה רעה לישראלים ב"רילוקיישן": רשות המסים מחמירה הדרישות ממי שרוצה להיחשב לתושב חוץ ולא לשלם מס בישראל

מאת: מערכת האתר 20/11/2017

בתשובה לפניית החברה, הבהירה רשות המסים מתי היא תראה בעובד הנשלח לחו"ל ככזה שאינו חייב במס בישראל. אולם לפי מומחה המס, עו"ד איתי ברכה, מדובר בהרחבת חזית משמעותית מצד הרשות. "בהחלטת המיסוי דרשה רשות המסים דרישות שלא נדרשו בעבר". עו״ד איתי ברכה, השותף המנהל במשרדנו, התראיין לעיתון ׳גלובס׳ בנושא החמרת דרישות רשות המיסים בנוגע להבטחת מעמד ׳תושב חוץ׳. קריאה מהנה!

קרא עוד >

חילופי מידע בארץ ובעולם

מאת: מערכת האתר 20/11/2017

עו״ד איתי ברכה, השותף המנהל במשרדנו, וכן רו״ח ומשפטן יריב אבירם, ראש מחלקת המיסוי הבינלאומי וחילופי המידע, במאמר מרתק בנושא תחום חילופי המידע בארץ ובעולם. קריאה מהנה!

קרא עוד >

״השיטה החדשה של רשות המסים לאיתור מעלימי המס״

מאת: מערכת האתר 20/11/2017

"מידע על-פי דרישה, הוא מידע פרטני שמוסרת מדינה אחת למדינה אחרת על-פי דרישה ספציפית. רשות המס בישראל פונה לרשות מס זרה בבקשה לקבל מידע על הכנסות שהופקו או נצמחו במדינה הזרה על-ידי נישום ספציפי. אם עד היום החליפה ישראל עם 54 מדינות אמנה, לאחרונה לאור הצטרפות ישראל לאמנה המולטילטראלית, תוכל ישראל להחליף מידע זה עם מעל 90 מדינות". רו״ח (משפטן) יריב אבירם, ראש מחלקת המיסוי הבינלאומי וחילופי המידע במשרדנו, ולשעבר מנהל תחום חילופי המידע ביחידה למיסוי הבינלאומי ברשות המיסים, התראיין לעיתון ׳גלובס׳ בנושא איתור מעלימי מס על ידי רשות המיסים באמצעות חילופי מידע בינלאומיים. קריאה מהנה!

קרא עוד >
  • מס על מכירת דירה בחו"ל

מוכרים דירה או נכס בחו"ל? כדאי שתיערכו מראש

מאת: עו"ד איתי ברכה 19/11/2017

בשנים האחרונות תופס תאוצה טרנד רכישת דירות להשקעה בחו"ל, ע"י ישראלים החיים בישראל. רבים מהם משכירים את הדירות למשך מספר שנים ולאחר ששווי הדירה עולה הם מוכרים את הנכס. תושב ישראל המוכר דירה מחוץ לישראל עשוי להתחייב במס בשתי המדינות. עם זאת, במקרים מסוימים, תושב ישראל יהיה פטור ממס בישראל, או לחילופין יוכל לקבל זיכוי מס זר ששולם בחו"ל. באילו מקרים יהא היחיד פטור מתשלום מס רווח הון בישראל? מה קובע החוק ביחס למכירת מתנה שנתקבלה? כיצד מחושבת שומת המס? מה כדאי לעשות בטרם רכישת דירה או מכירתה בחו"ל?

קרא עוד >

השכרה לטווח קצר? ככל הנראה גם הרווח – מאחורי הקלעים של מיסוי Airbnb

מאת: עו"ד איתי ברכה 24/08/2017

על רקע התמקדותה של רשות המיסים בתפיסתם של משכירי הדירות לטווח הקצר שלא דיווחו כראוי על הכנסתם, נחשפת פרשנות רשות המיסים (אשר טרם פורסמה באופן רשמי) המגבירה את חוסר הוודאות בעניין מיסוי משכירי דירות אלו ובשורה התחתונה – מעמידה את ההשכרה כלא משתלמת לטווח הארוך, בלא ידיעתם של משכירי דירות אלו.

קרא עוד >

קבלני תמ"א 38 – ראו הוזהרתם – המיסוי מאחוריכם

מאת: עו"ד איתי ברכה 16/08/2017

המושג תמ"א 38 פרץ לחיינו לפני מספר שנים, ומאז – מסרב לרדת מהכותרות. המדובר כמובן בתכנית מתאר ארצית שתכליתה לחזק מבנים שאינם עומדים בדרישות התקן מפני רעידות אדמה. במסגרת התוכנית, שיש רבים שיאמרו שהתרחקה מרחק רב ממטרתה המקורית, מתאפשרות תוספות בנייה, הרחבת הדירות ב-25 מ"ר (לרוב לצורך ממ"ד), עיצוב ושיפוץ המבנה, התקנת מעלית ומחסנים במבנה ותשלום הוצאות הקשורות לשיפוץ לפי תכנית החיזוק, תוך מתן הקלות מס.

קרא עוד >

המדריך המלא – היבטי מיסוי בהקמת עסק חדש

מאת: עו"ד איתי ברכה 16/08/2017

נדמה כי אין תהליך מורכב וסבוך יותר – מהקמת עסק חדש. הבירוקרטיה הישראלית מקפידה להעמיד בפנינו תילי תילים של מסמכים, אישורים, היתרים ושאר מסמכים. מדריך זה בא במטרה להקל על הציבור הרחב, בכל הקשור להיבטי מיסוי הכרוכים בפתיחת עסק חדש, בדגש על חלוקת התהליך ל- 4 שלבים. נצא לדרך...

קרא עוד >
  • חדר ילדים הפוך

מאת: עו"ד איתי ברכה 14/08/2017

מס הכנסה מעניק נקודות זיכוי במס, המהוות "הנחה" בתשלום המס, לאנשים העונים על הקריטריונים שנקבעו על ידו, כאשר אם זכאית לנקודות זיכוי על ילדיה הקטינים. האם ביכולתה של האם להעביר את נקודות הזיכוי על ילדיהם לאב?

קרא עוד >

זרים משלמים: על חברות משלח יד זרות ואופן מיסוין

מאת: עו"ד איתי ברכה 14/08/2017

בעקבות המעבר לשיטת המיסוי הפרסונלי, מחויבים ישראלים לשלם מס בישראל גם על הכנסות שהפיקו מחוץ לישראל. כאשר תושב ישראל מספק בעצמו שירותים בחו"ל ומפיק הכנסה, ודאי שהמיסוי הישראלי חל עליו, אך מה קורה כאשר תושב ישראל פועל באמצעות חברה זרה? מהי חברת משלח יד זרה? באיזה אופן היא ממוסה? וכיצד יכול תושב ישראל הפועל באמצעות חברה זרה להיערך בצורה הטובה ביותר לעבודה מול רשויות המס?

קרא עוד >

חלוקת עיזבון בין יורשים בפטור ממס

מאת: עו"ד איתי ברכה 14/08/2017

ככלל, חלוקת נכסי מקרקעין בין שותפים, כמו גם בין יורשים, הינה עסקת חליפין המהווה אירוע מס חייב לפי החוק. ברם, סעיף 5(ג)(4) לחוק מיסוי מקרקעין מאפשר ליורשים לחלק ביניהם את נכסי העיזבון על פי המוסכם ביניהם, בפטור ממס, בהתאם לתנאים הקבועים בחוק.

קרא עוד >

מיסוי מכירת מניות באיגוד מקרקעין

מאת: עו"ד איתי ברכה 14/08/2017

הגדרתו של ארגון כאיגוד מקרקעין רלוונטית בעיקר לאופן מיסויו. מהו איגוד מקרקעין? מהם התנאים להיחשבותו ככזה? כיצד הוא ממוסה? והאם איגוד מקרקעין זכאי להטבות המנויות בחוק מיסוי מקרקעין?

קרא עוד >

מס ליגיונרים: על המס שמשלמים כדורגלנים ישראלים המשחקים בחו"ל

מאת: עו"ד איתי ברכה 10/08/2017

לאחרונה עבר הכדורגלן טל בן חיים ממכבי תל-אביב למועדון הצ'כי, ספרטה פראג. בצ'כיה נהוג שקבוצות כדורגל משלמות 20 אחוז מס על שכר השחקן, ואילו בארץ, ברמות השכר שמשתכר טל בן חיים, מדובר על 51 אחוז מס, פער אסטרונומי של 31% מס אותו יידרש בן חיים לשלם כשישוב לישראל.

קרא עוד >
  • מיסוי דירה בחו"ל

הבנקים מקשיחים דרישות מעולים חדשים ומבעלי אזרחות כפולה

מאת: מערכת האתר 28/06/2017

הנכם מוזמנים לקרוא ראיון עם השותף המנהל של משרדנו, עו"ד איתי ברכה, אשר התראיין למגזין הכלכלי "גלובס" בנושא הקשחת עמדות הבנקים כלפי תושבי חוץ ועולים חודשים כמומחה מיסוי בינלאומי. קריאה נעימה.

קרא עוד >

עליה וקוץ בה: עולים חדשים לישראל- כדאי שתיזהרו

מאת: עו"ד איתי ברכה 27/06/2017

חוזר מס הכנסה מס' 2011/1 מונה הטבות מס והקלות במס לעולים חדשים ולתושבים חוזרים. בעוד מטרת החוזר הינה לעודד עלייה ותרומה למשק הישראלי, הוא קובע מדיניות מיסוי העלולה לגרום לעולים חדשים להדיר רגליהם מישראל, להימנע מהעברת מרכז חייהם לכאן ולהמשיך לנהל את עסקיהם בחו"ל, תוך יצירת דיסוננס בין מטרת החוק לבין הנוהג אותו הוא קובע בפועל. למה צריכים העולים החדשים לשים לב ומה עליהם לקחת בחשבון כשהם רוצים להעביר את עסקיהם לישראל?

קרא עוד >

הרצחת וגם לא שילמת מס?

מאת: עו"ד איתי ברכה 26/05/2017

כנגד אדם שביצע עבירה פלילית- ייפתח, כמובן, הליך פלילי ביחס לעבירה שביצע, אבל מה דינה של ההכנסה שהפיק מאותה עבירה? האם יחויב עליה במס כהכנסה רגילה? האם ניתן להשיב את המס כאשר הנאשם מחויב להחזיר את הכסף שצבר, או לכל הפחות להכיר בהשבה כהוצאה לצרכי מס? איך התמודדה הפסיקה עם שאלות אלו? האם כספים שהוזרמו ע"י הנאשם, לשם קבלת הכספים שלא כחוק, יופחתו מסכום החיוב במס? ומה על עו"ד העוסק בפלילים לעשות על מנת להעניק ללקוחו את הסיוע המשפטי הטוב ביותר גם בגזרה הזו?

קרא עוד >

מה בתפריט? על קרנות ריט, ייחודיותן ודרך המיסוי שלהן

מאת: Kobi Barel 15/05/2017

במסגרת ניסיונות הממשלה להביא להתאוששות שוק הנדל"ן בישראל, שנודעו בכינוי "חומת מגן כלכלית", לאחר המיתון הכלכלי בשנת 2001 תוקנו, בשנת 2005, תיקונים לפקודת מס הכנסה ולחוק ניירות ערך, אשר יצרו את התשתית החוקית להקמתן של קרנות נדל"ן בישראל. קרנות אלה, המכונות קרנות reit, נסחרות בבורסה כמניות רגילות. כיצד תיחשב חברה לריט? במה מתבטאת ייחודיותה של קרן נדל"ן והשקעה בה? וכיצד היא ממוסה?

קרא עוד >

מאת: עו"ד איתי ברכה 15/05/2017

בחוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 (להלן: "חוק המע"מ" או "החוק") מוגדרות סוגי עסקאות שהמע"מ בהן יהיה בשיעור של 0%. על אילו עסקאות מדובר ואיך ניתן לקבל את הפטור?

קרא עוד >

עולים ומהגרים – פרוצדורה לעלייה ומדיניות מיסוי

מאת: עו"ד איתי ברכה 15/05/2017

חוק האזרחות, התשי"ב-1952 מגדיר קריטריונים הקובעים מי זכאי לעלות לישראל ולקבל אזרחות. ישראל נותנת את האזרחות לפי שיטת דין הדם, קרי, האזרחות עוברת בירושה מהורים לילדיהם, בלי קשר למקום הלידה ולא לפי שיטת דין הקרקע.

קרא עוד >

הזדמנות פז: חסכון במס על דיווידנדים

מאת: מערכת האתר 15/05/2017

ועדת הכספים של הכנסת אישרה הוראת השעה לפיה, החל מיום 1.1.2017 ועד ליום 30.9.2017, תתאפשר חלוקת דיבידנד לבעלי עניין, בכל החברות במשק, בשיעור מס סופי של 25% בלבד. אישור ההוראה העניק הזדמנות משתלמת במיוחד- מי זכאי להטבה? ובאילו תנאים יוכל לקבלה?

קרא עוד >

18 כללים שמחייבים דיווח על פעילות בלתי רגילה של לקוחות הבנקים (בעקבות חוזר המפקח על הבנקים)

מאת: מערכת האתר 15/05/2017

בחוזר "היערכות לניהול סיכוני ציות נוכח קביעת עבירות מס כעבירות מקור", אותו הוציאה חטיבת הפיקוח על הבנקים בתאריך 13.11.2016, הורה בנק ישראל לבנקים לאתר ולדווח על פעילות בלתי רגילה של לקוחותיהם. לצורך זיהוין ואיתורן של פעולות מעין אלה צירף בנק ישראל נספח "דגלים אדומים", המונה מספר פעולות של לקוחות אשר אמורות להדליק נורה אדומה בקרב הבנקים ולעורר את חשדם כי אותם לקוחות מבצעים עבירות מס.

קרא עוד >
  • חילופי מידע בינלאומיים

מיסוי חברות היי-טק

מאת: עו"ד איתי ברכה 15/05/2017

התיקון החדש לחוק לעידוד השקעות הון שאושר בכנסת במסגרת חוק ההסדרים קובע כי על חברות גדולות, כאלה שמחזור העסקים שלהן עולה על 10 מיליארד ₪, יהיה לשלם מס חברות בשיעור של 6% ומס בשיעור של 4% על דיבידנד. לעומתן, יחויבו חברות היי-טק קטנות בהפרשת מס חברות בשיעור של 12% ושיעור המס על דיבידנד בשיעור של 4%.

קרא עוד >

עקרון האישיות המשפטית הנפרדת לעניין הוצאות משפטיות בהליכים פליליים

מאת: מערכת האתר 06/04/2017

עקרון האישיות המשפטית הנפרדת מגדירה את התאגיד, לסוגיו השונים, כאישיות משפטית עצמאית הנבדלת מהאנשים המרכיבים אותו. בגין עובדה זאת במקרה בו נתבע מנהל חברה בהליך פלילי- אין קשר משפטי בין האדם הפרטי למנהל החברה, על אף שחד הם. בעקבות זאת, אם מבקשת חברה לטעון לכך שהנאשם פעל עבור החברה, וכי פעולתו זו קשורה לפעילות העסקית השוטפת של החברה לשם הצדקת ניכוין מהכנסותיה - עליה מוטלת חובת ההוכחה כי אכן כך הדבר.

קרא עוד >

אין צורך בתלות הדדית בין מקורות הכנסתם של בני זוג ע"מ ליתן להם שומה אחודה

מאת: מערכת האתר 06/04/2017

במקרים רבים רואים חוקי המס את התא המשפחתי הכולל את בני הזוג וילדיהם עד גיל 18, כחייבים במס יחד. חיוב כזה מביא לכדי מס מוגדל על התא המשפחתי במס הכנסה, במס רכישה ובמס שבח. במקרים חריגים בלבד נקבע כי יינתן לבני הזוג חישוב מס נפרד המקל על חבות המס שלהם. לבני זוג נשואים המנהלים משק בית משותף מתנהל במס הכנסה תיק אחד הנושא את שמם. החוק קובע כי מתייחסים להכנסות של שניהם כהכנסתו של אחד מהם, ואותו אחד מכונה 'בן הזוג הרשום'.

קרא עוד >

כנס איגוד הדירקטורים במשרד ברכה ושות׳

מאת: מערכת האתר 06/03/2017

משרדנו שמח לארח לאחרונה דירקטורים ונציגים מאיגוד הדירקטורים, להשתלמות מקצועית בנושא מיסוי והלבנת הון. במהלך הערב השתתפו הנוכחים בהרצאתו המרתקת של עו"ד יוסי חמצני בנושא 'אחריות פלילית של נושא משרה בעבירות מס'. לאחר מכן, זכו המשתתפים לשמוע את הרצאתו של עו״ד איתי ברכה אשר עסקה בנושא 'סוגיות מיסוי בחברות ציבוריות ובינ״ל על רקע שינויי הרגולציה הבנקאית'.

קרא עוד >

"הבית הלבן: על "חברות הבית" ומה שונה בינן לבין חברות "רגילות"

מאת: Kobi Barel 21/02/2017

מהי חברת בית? מהם התנאים אשר על חברה לקיים על מנת שתיחשב לכזו וכיצד הופכת חברה לחברת בית? הלאקונה בפקודה? כיצד היא ממוסה?

קרא עוד >

מלחמת העולם השלישית בפתח

מאת: עו"ד איתי ברכה 20/02/2017

המהלך הבינלאומי ללחימה בהעלמות המיסים ובתכנוני המס האגרסיביים של חברות רב לאומיות עתירות הון מביא לתוצאה הפוכה. שיתוף פעולה כלל עולמי בין רשויות המס מביא למצב בו הרשויות השונות נלחמות זו בזו תוך הגנה על אותם תכנוני המס האגרסיביים עצמם.

קרא עוד >

שיטת המס בבריטניה וביטול מעמד תושבות פטורה ממס

מאת: עו"ד איתי ברכה 20/02/2017

בעיני אנשי עסקים רבים בעולם נחשבת בריטניה למדינה כלכלית חזקה בעל משטר מס מיטיב לבעלי הון המתגוררים בתחומה. שינוי חקיקה העומד על הפרק לצד הפרידה המתוכננת מהאיחוד האירופאי (ה- Brexit) עלולים לשנות את המצב באופן משמעותי.

קרא עוד >

תם עידן החיסיון הבנקאי

מאת: עו"ד איתי ברכה 21/03/2016

המלחמה העולמית במעלימי מס פוגעת לא רק באזרחי חוץ המחזיקים חשבונות בבנקים הישראליים, אלא גם ברוכשי דירות זרים בישראל ובעולים חדשים המבקשים להעביר את כספם לבנקים בארץ. לאחרונה עסקה העיתונות הכלכלית רבות בפרשת בנק לאומי בארה"ב, שנפסק כי היה מעורב בהעלמות מס של לקוחותיו בארה"ב וישלם קנס בסכום של 400 מיליון דולר לרשויות האמריקניות.

קרא עוד >

זומנת לחקירה ברשות המיסים? הכן עצמך מראש

מאת: עו"ד איתי ברכה 20/08/2015

חקירה בעבירה מיסויית, הינה חקירה פלילית לכל דבר ועניין, אשר נועדה לאסוף מידע וראיות נגד החשודים. חקירות כאמור, בדרך כלל, ארוכות יותר מחקירות אחרות, וזאת בשל ריבוי חומר ללימוד ולחקירה, ריבוי פרשיות, קשיי חקירה ועוד. חקירות כלכליות עשויות להוביל להגשת כתב אישום פלילי, ובמקרה של הרשעה – להטלת קנסות כבדים ואף למאסר בפועל של עד 7 שנים.

קרא עוד >

בתי המשפט אישרו לאחרונה מהלכים של רשות המסים לגביית חובות חברות מבעלי שליטה

מאת: מערכת האתר 20/12/2014

לאחרונה ניתנו בבתי המשפט המחוזי באר שבע והמרכז שתי החלטות נפרדות, המבססות את האכיפה האזרחית המיוחדת שננקטת על ידי רשות המסים באמצעות היחידה לפירוקים, כינוסים וגביה קשה, שעניינן אפשרות גביית חוב מבעל שליטה או מחברה שאליה הועברו פעילות או נכסי חברה חייבת. בפסק דין שניתן על ידי נשיא ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע, כבוד השופט יוסף אלון, אישר בית המשפט את החלטת רשות המסים לחייב את בעל השליטה לשלם את חוב החברה בסך של כחמישה וחצי מיליון ₪. מדובר במקרה בו בעל השליטה יצר חוב לרשות המסים באמצעות קיזוז חשבוניות מע"מ של שתי חברות בבעלותו, י.ש עבודות רמ"ש בע"מ וי.ש. בס"ד רם-שא בע"מ.

קרא עוד >
  • עו"ד איתי ברכה

נוהל גילוי מרצון 2014 – היבטים פרקטיים לגבי גובה המס

מאת: מערכת האתר 20/12/2014

לפני כחודשיים, פרסמה רשות המיסים נוהל גילוי מרצון חדש, המחליף את הנוהל אשר היה קיים משנת 2005 עד לאותה עת. הנוהל החדש אינו משנה סדרי בראשית בכל הנוגע להתנהלות אל מול הרשות ואף אינו מעניק הטבות מרחיקות לכת דוגמת ההטבות אשר ניתנו במסגרת הוראת השעה משנת 2012 ובכל זאת, ישנם מספר שינויים הדורשים התייחסות מיוחדת.

קרא עוד >

"מסלול ירוק" חדש שיצרה רשות המסים מאפשר דחיית תשלום מס על מימוש אופציות עד למכירתן בפועל לצד ג'

מאת: מערכת האתר 20/11/2014

רשות המסים מפרסמת בימים אלה "מסלול ירוק" חדש לקבלת החלטת מיסוי מקדמית (פרה רולינג), שעניינו מתן הקלה במיסוי אופציות לעובדים שהוקצו בחברה פרטית מכוח תכנית האופציות. ההקלה מאפשרת מימוש האופציות שבידי עובדים בשיטת המימוש נטו, תוך הכרה באירוע מס יחיד. למעשה, המסלול החדש מאפשר דחיית תשלום מס הנדרש עבור מימוש אופציות המוחזקות על ידי נאמן וזאת עד למכירת המניות בפועל לצד ג'. דחייה זו תתאפשר רק במידה שהעובד פטור מתשלום תוספת המימוש הקבועה בהסכם מול מקצה האופציות תמורת הקצאה מחודשת של מניות בכמות נמוכה יותר מזו שנקבעה בהסכם הראשוני

קרא עוד >

בעלי חברות יחויבו במס אם רכשו דירה מעל 2.5 מ' ש'

מאת: מערכת האתר 20/11/2014

רכישת דירת מגורים במחיר של מעל ל 2.5 מיליון ₪ על ידי חברה תסווג כחלוקת דיווידנד מבחינת שלטונות המס. זאת, אם הדירה תועמד לרשות בעל השליטה בחברה. כך סוכם לאחרונה בדיונים בין האוצר ורשות המסים לנציגי הלשכות המקצועיות, לשכות יועצי המס, עורכי הדין, רואי החשבון ולה"ב. סיווג הרכישה כדיבידנד יחייב את בעל השליטה בתשלום מס הכנסה, וזאת ללא קשר לשאלה האם הדירה הועמדה לרשותו בחינם או הושכרה לו על ידי החברה במחיר מלא. מצד שני, המס יוטל רק על רכיב ההון העצמי שהעמידה החברה לצורך רכישת הדירה ולא על החוב שגויס לצורך הרכישה.

קרא עוד >

נוהל גילוי מרצון – הפתרון להון השחור?

מאת: מערכת האתר 20/11/2014

בשנים האחרונות מנהלות רשויות המס בישראל ובעולם מלחמה עיקשת במעלימי המס כאשר נושאת דגל המאבק הינה ארה"ב, אשר חוקקה את חוק ה FATCA במסגרתו, מחוייב כל מוסד פיננסי בעולם בדיווח על מחזיקי חשבון בעלי אזרחות אמריקאית או בעלי זיקה מסויימת לארה"ב ובכך, פרצה את הסודיות הבנקאית אשר נהוגה היתה בעולם כולו. יתרה מכך, רשויות מס רבות בעולם, ביניהם ישראל, חותמות בתקופה האחרונה על הסכמים רבים לחילופי מידע אל מול רשויות מס במדינות רבות בעולם.

קרא עוד >

מעלימי מס בישראל ובעולם? רשות המס בעקבותיכם! הקדימו את הרשות ופנו אלינו לייעוץ!

מאת: מערכת האתר 20/08/2014

בתקופה האחרונה מנהלות רשויות המס בכל העולם מלחמת חורמה כנגד מעלימי המס, בהנהגתה של ארה״ב. לפני כשנה חוקקה ארצות הברית את חוק ה FATCA המחייב מוסדות פיננסיים בכל העולם לדווח לארה״ב על אזרחיה המחזיקים חשבונות אצלם. חוק הFATCA נכנס לתוקפו לפני כחודשיים וכבר נותן את אותותיו במקומות רבים בעולם. החוק מאפשר שני אפשרויות דיווח: הראשונה, העברת המידע מהמוסד הפיננסי ישירות לארה״ב והשנייה, העברת המידע מהמוסד הפיננסי אל הרשויות המדיניות אשר הן תעברנה דיווח מרוכז אל ארה״ב.

קרא עוד >

בנקים דורשים מישראלים בעלי אזרחות אמריקאית לחתום על ויתור סודיות בנקאית

מאת: מערכת האתר 20/05/2014

בשנים האחרונות, לאחר רפורמה יסודית ברשות המיסים של ארה"ב, החלה זו להדק את הפיקוח על כספים של אזרחיה גם מחוץ לתחומי המדינה, ע"י ביצוע מהלכים אגרסיביים כנגד הבנקים הזרים במדינות שונות בעולם במטרה לשבר את חומת החיסיון אשר הפרידה בינה לבין אזרחיה המחזיקים חשבונות באותם הבנקים. במסגרת מהלכים אלו, דחקה רשות המיסים של ארה"ב את הבנקים הזרים לפינה וחייבה אותם למסור לה מידע על אזרחיה בעלי חשבונות באותם הבנקים תוך שימוש וניצול חוסנה הכלכלי ומעמדה כמעצמה הכלכלית מספר אחת בעולם.

קרא עוד >

מיסוי גמלה לעולים מאנגליה

מאת: מערכת האתר 20/03/2014

במטרה לעודד עליה לישראל ולאפשר התיישבות תקינה ונוחה של העולה, נקבע בסעיף 14 לפקודת המס כי יחיד שהיה לתושב ישראל לראשונה ותושב חוזר ותיק, יהיו פטורים ממס במשך עשר השנים הראשונות על הכנסותיהם מכל מקורות ההכנסה שנצמחו מחוץ לישראל או שמקורן בנכסים מחוץ לישראל, אלא אם ביקשו אחרת לגבי ההכנסות, כולן או חלקן. בשנת 1962 נחתמה אמנה בין ממשלת ישראל לבין ממשלת הממלכה המאוחדת של בריטניה למניעת כפל מס ולמניעת התחמקות ממס.

קרא עוד >

רשויות המיסים של ארה"ב וישראל מהדקות את שיתוף הפעולה בחילופי המידה ובמאבק בהעלמות המס

מאת: מערכת האתר 20/03/2014

בשנים האחרונות, מנהלות רשויות המס של ישראל וארה"ב מאבק משמעותי ונרחב במעלימי המס. שתיהן יחד וכל אחת לחוד. במסגרת לוחמה זו, חוקקה ממשלת ארה"ב את חוק הFATCA (The Foreign Account Tax Compliance Act ) במסגרתו, חייב כל אזרח ארה"ב המחזיק בנכסים פיננסיים בחשבון בנק מחוץ לארה"ב מעל סכום מסוים (50,000$) לדווח על כך לרשות המיסים של ארה"ב מידי שנה.

קרא עוד >

מדוע ישראלים בעלי דרכון אמריקאי חוששים מפני חשיפת חשבונות בנק בחו"ל?

מאת: מערכת האתר 20/02/2014

בשנים האחרונות, רשויות המס במדינות רבות בעולם הולכות ומרחיבות את יכולות הפיקוח שלהם על כספים החייבים במס בדרכים שונות ומגוונות דרך הרחבת חילופי המידע בין מדינות וצמצום החיסיון הבנקאי מהם נהנים בעלי חשבונות בנק זרים. מדינות אשר נתפסו במשך שנים כמקלטי מס מוכרים ומבוססים, אט אט איבדו את קסמם ואת יכולתם לשמר בסוד את המידע על בעלי חשבונות הבנק הזרים ועל כספם.

קרא עוד >
  • נכס מקרקעין - בית דירות

מאת: מערכת האתר 20/01/2014

ביום שלושה ביולי 2013, הועלתה בכנסת הצעת חוק אשר הועלתה ביוזמת חבר הכנסת יריב לוין מסיעת הליכוד ביתינו בנושא הבטחת ההשקעה של רוכשי דירות ע"י הקבלנים והבנקים המלווים. הצעת חוק זו הועלתה על רקע מספר מקרים בשנים האחרונות, בהם קבלנים ויזמים פושטים רגל באמצע בנייה של בניין מגורים אשר נמכר כולו או מקצתו באותו השלב וכתוצאה מכך, מאבדים הרוכשים את כספם אשר השקיעו ברכישת הדירה.

קרא עוד >

נאמנות יוצר תושב חוץ – האומנם סוף למקלט המס הפטור?

מאת: מערכת האתר 20/01/2014

בחודש אוגוסט במסגרת "חוק הסדרים", חוקק תיקון מספר 197 לפקודה, בו שונה פרק רביעי של חלק ד לפקודה (להלן: "פרק הנאמנויות"), וכן סעיף 131 לפקודה. השינוי המהותי בפרק הנאמנויות הינו בקשר לחבות המס של נאמנויות בהן יוצר הנאמנות הינו תושב חוץ, או שהיוצר היה במותו תושב חוץ, ואשר יש בהן, או שהיה בהן בעבר, נהנה שהוא תושב ישראל (שמעתה תכונה: "נאמנות נהנה תושב ישראל").

קרא עוד >